Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων (20th October) το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με τον εκπαιδευτή του Chef κ.Λαζαρίδη Ευστάθιο εκπροσώπησε τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Διοργάνωσε σε συνεργασία με το 2ο ΔΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και τη συμμετοχή πάνω από 70 μαθητών/τριών βιωματικό εργαστήριο με θέμα την Υγιεινή Διατροφή και τίτλο «Πώς λειτουργούν τα Υγιεινά Τρόφιμα στη ζωή μας;»

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του σχολείου (Μαγειρείο και Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο) και ουσιαστικά μας έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες εκ των οποίων η πρώτη ενημερώθηκε από το Δντή του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κ.Γιόρτσο Γεώργιο και το Support Team Τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, σχετικά με τα οφέλη των επιλεγμένων φρούτων και λαχανικών στην ανάπτυξη του οργανισμού και τη διατήρηση της υγείας από τη λήψη των τροφών αυτών καθώς και για τα κύρια θρεπτικά συστατικά τους.

Η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε την άμεση επαφή της με την εκτέλεση συνταγών που περιείχαν τις επιλεγμένες τροφές (μπρόκολο, μάνγκο, blueberries, φράουλες, βρώμη, μπανάνα, καρότο κλπ) υπό τις οδηγίες του Chef κ. Λαζαρίδη.

Εν τω μεταξύ οι λιλιπούτειοι φίλοι μας συμμετείχαν σε κουίζ ερωτήσεων ενώ έπαιζαν παιχνίδια γνώσεων και ανταγωνισμού σχετικά με το ποια τρόφιμα ευνοούν τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Γνώρισαν εξωτικά φρούτα όπως το mango, ενώ απομυθοποίησαν την κακή σχέση τους με λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι ή δημητριακά όπως η βρώμη.

Τα παιδιά αντάλλαξαν ρόλους και σύντομα οι 30 μαθητές από το αναγνωστήριο έβαλαν τα σκουφάκια και μαγείρεψαν υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Chef κ. Λαζαρίδη.

Οι υπόλοιποι 40 βρέθηκαν κι αυτοί στα θρανία να απαντούν στα κουίζ, να παίζουν με αντίπαλο το χρόνο και κυρίως να επιβεβαιώνουν όλα όσα πριν λίγο είχαν γευθεί στο εργαστήριο μαγειρικής.

Τελικά ήταν τόσο διασκεδαστικό για όλους τους εμπλεκόμενους ακόμη και για τους δασκάλους που παρευρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια στις αίθουσας συμμετέχοντας κι αυτοί σε όλες τις δραστηριότητες.

Αυτό που μένει στο  τέλος της ημέρας δεν είναι άλλο από το ότι πάνω από 70 παιδιά ήρθαν πιο κοντά στην Υγιεινή Διατροφή με έναν έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο με την πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων μέλος της οποίας είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων-Αρχιζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος και την εθελοντική δράση στελεχών και σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

Ευχαριστούμε θερμά το 2ο ΔΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ που μας φιλοξένησε και διευκόλυνε τους μαθητές του να συμμετέχουν σε ένα τόσο ανταποδοτικό εργαστήριο.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στην οποία εκπροσωπούμαστε μέσω πολλών εκπαιδευτών μας μεταξύ αυτών και του κ. Λαζαρίδη και παραμένουμε στη διάθεση όλων όσων ενδιαφέρονται στην προαγωγή θεμάτων με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Εκ μέρους του Δημόσιου ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Με τιμή

Γιόρτσος Α. Γεώργιος

Διευθυντής Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ αγκόσμια

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *