Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, είναι υποχρεωτικός για τους καταρτιζόμενους των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που παρακολουθούν εργαστηριακά μαθήματα ή πραγματοποιούν Πρακτική Άσκηση.

Σε αυτή τη φάση αφορά δηλαδή μόνο τους σπουδαστές της ειδικότητας Συνοδοί Βουνού, τον  εκπαιδευτή τους και τους πρακτικά ασκούμενους σε ενεργεία Πρακτική Άσκηση.

Ο υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά κάθε εβδομάδα, πριν από τη Δευτέρα, έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην εκπαιδευτική ή εργαστηριακή δομή ή τον φορέα διενέργειας της πρακτικής άσκησης.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) ή του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην έχει ενημερωθεί το σύστημα και η παραλαβή να μπορεί να γίνει από Δευτέρα.

Οι καταρτιζόμενοι/πρακτικά ασκούμενοι σπουδαστές επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr αφού επιλέξουν την κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19», με χρήση κωδικών taxisnet. Οι καταρτιζόμενοι/πρακτικά ασκούμενοι που δεν δύνανται να υποβάλλουν τα αποτελέσματα ελέγχου στην Πλατφόρμα Δήλωσης Αποτελεσμάτων, συμπληρώνουν, υπογράφουν χειρόγραφα και υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να επιδεικνύουν, κατά την προσέλευσή τους τη δήλωση αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος ή συμπληρώνεται η αντίστοιχή δήλωση. Τη δήλωση αυτή θα μας την στείλετε υποχρεωτικά με e-mail στο students@iekaridaias.gr και ταυτόχρονα θα την έχετε όλη την εβδομάδα μαζί σας, για να την επιδεικνύετε σε τυχόν έλεγχο.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapid test ή PCR test) Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αντί του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου οι ανωτέρω δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test).

Υπεύθυνη Δήλωση Self Test

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *