Οι πρωτοετείς και δευτεροετείς σπουδαστές ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΔΙΕΚ Αριδαίας, ανταποκρινόμενοι με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα των εκπαιδευτών τους για μια δράση καθαριότητας στους εξωτερικούς χώρους του ΙΕΚ, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, συγκέντρωσαν από μια έκταση που με την πρώτη ματιά φαινόταν πεντακάθαρη, λογίων λογίων σκουπίδια και πεταμένα αντικείμενα.

Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν διακρίθηκαν σε ανακυκλώσιμα και μη και προωθήθηκαν κατά περίπτωση, ενώ έγινε ιδιαίτερα αναφορά σε μεθόδους σωστής ανακύκλωσης.

Για τους εκπαιδευτές, ήταν ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνηση να διαπιστώσουμε ότι οι σπουδαστές της δασοπροστασίας, πέρα από τις γνώσεις που έχουν κατακτήσει και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει, έχουν αντιληφθεί στο έπακρο την σημαντικότητα της αποστολής προστασίας του δάσους, του σπουδαιότερου χερσαίου οικοσυστήματος και έχουν αναπτύξει ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές για το φυσικό περιβάλλον αλλά και για το δομημένο, το ανθρωπογενές, το κοινωνικό.

Το ΔΙΕΚ Αριδαίας ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτές Μαρίνα Χανεβετίδου, Στέφανο Τσιάρα και Πόπη Νικούση για την πρωτοβουλία.

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *