Στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή», οι σπουδαστές της ειδικότητας «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ» του Δημόσιου Ι.Ε.Κ Αριδαίας, με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας τους κα. Δέλλιου Αλεξάνδρα, επισκέφτηκαν στις 22/11/2023 τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου ZΗΝ ΗΔΕΩΣ (zinideos.gr) στον Νερόμυλο Αλμωπίας. Το οινοποιείο διαθέτει αμπελώνες στο Λουτράκι, τη Νότια και το Νερόμυλο, όπου καλλιεργούνται κυρίως ελληνικές αλλά και κάποιες διεθνείς ποικιλίες με  άριστο εγκλιματισμό και προσανατολίζεται στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.

Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του οινοποιείου κ. Χρ. Παπανικολάου για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, ξεκινώντας από τη διαλογή των σταφυλιών και την αποβοστρύχωση και καταλήγοντας στην αλκοολική ζύμωση σε δεξαμενές, την ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια και την εμφιάλωση. Επίσης αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά της ερυθράς, της ροζέ και της λευκής οινοποίησης και τονίσθηκε η αξία της καλής πρώτης ύλης για την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Τέλος οι σπουδαστές πληροφορήθηκαν για την πολύ σημαντική συνεργασία που έχει αναπτύξει το οινοποιείο με το Α.Π.Θ. Το πανεπιστήμιο παραλαμβάνει από το οινοποιείο ανθοκυανίνες οι οποίες προέρχονται από την καινοτόμο εκχύλιση των στέμφυλων, που είναι παραπροϊόν της οινοποίησης. Σκοπός της συνεργασίας είναι οι ανθοκυανίνες να βρουν εφαρμογή στη φαρμακευτική. 

Ευχαριστούμε θερμά την επιχείρηση για τη φιλοξενία και για την κατατοπιστική ενημέρωση των σπουδαστών.

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *