Μετά την επιτυχημένη πρώτη χρονιά λειτουργίας του θεσμού του Παράλληλου Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα έχουν και πάλι την δυνατότητα να υποβάλλουν Παράλληλο μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ.

Μάλιστα φέτος το ΔΙΕΚ Αριδαίας ενισχύεται ακόμη περισσότερο και συμμετέχει στο παράλληλο μηχανογραφικό με 7 νέες ειδικότητες οι οποίες θα αντλήσουν υποψήφιους σπουδαστές από όλη την Ελλάδα σε Τμήματα πολλά εκ των οποίων  ΔΕΝ έχουν λειτουργήσει ξανά στην περιοχή μας.

Το στοίχημα λοιπόν για τα παιδιά της περιοχής μας δεν είναι μόνο να γνωρίζουν  αλλά και να διαθέτουν έναν ανταγωνιστικό Βαθμό Απολυτηρίου που θα τους εξασφαλίσει μια θέση σπουδών στις Νέες ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!

  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (Ηλεκτρολόγοι)
  • ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (Β.Νοσηλευτές)
  • ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Tennis)
  • ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩN ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (Τουριστικά)
  • ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ (Β. Βρεφονηπιοκόμοι)
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ (ψυκτικοί)

τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι τελειόφοιτοι Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, από όλη την Ελλάδα!

Η υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει κατά την ίδια ακριβώς περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης).

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο. Το κριτήριο εισαγωγής στα ΙΕΚ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου.

Δικαίωμα συμπλήρωσης του παράλληλου μηχανογραφικού έχουν:

  • οι τελειόφοιτοι του σχολικού έτους 2021-2022 είτε συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του οικείου σχολικού έτους είτε όχι και
  • οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ίδιου σχολικού έτους, τελειόφοιτοι και μη. Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα με αυτά των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η εγγραφή των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία των εγγραφών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Για την επόμενη χρονιά κατάρτισης (2022-2023) οι 7 Ειδικότητες του Παράλληλου Μηχανογραφικού θα πλαισιωθούν από ειδικότητες που εγκριθούν μέσω της παραδοσιακ΄ής διαδικασίας εισαγωγής στα ΙΕΚ τον Σεπτέμβριο. Συνδιαμόρφωσε το εκπαιδευτικό σου αύριο και κέρδισε την δυνατότητας άμεσης ενημέρωσης από τα στελέχη μας, όταν ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφών, συμπληρώνοντας το ακόλουθο ερωτηματολόγιο:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *