Όσοι καταρτιζόμενοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο Ι.Ε.Κ., με την οποία δηλώνουν την επιχείρηση ή την υπηρεσία που τους έχει αποδεχθεί για Πρακτική Άσκηση. Ταυτόχρονα, υποβάλλουν βεβαίωση, με την οποία ο εργοδότης βεβαιώνει ότι αποδέχεται τον καταρτιζόμενο για Πρακτική Άσκηση.

Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται σε επιχείρηση ή υπηρεσία στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της έδρας του Ι.Ε.Κ.. Η έναρξη της Πρακτική Άσκησης γίνεται την πρώτη (1η) ή τη δέκατη πέμπτη (15η ) ημέρα κάθε μήνα. Πρακτική Άσκηση μπορούν να πραγματοποιήσουν καταρτιζόμενοι που είτε

1.έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση των τεσσάρων (4) εξαμήνων 

είτε

2.έχουν εγγραφεί στο τρίτο (3ο ) ή τέταρτο (4ο ) εξάμηνο.

Η Πρακτική Άσκηση είναι διάρκειας 960 ωρών και το ωράριο της καθορίζεται στις έξι (6) εώς οκτώ (8) ώρες ημερησίως, πρωί ή απόγεμα. Όσοι σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. έχουν συμπληρώσει εκατό είκοσι (120) ημερομίσθια στην ειδικότητα τους απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν,από την υποχρέωση φοίτησης του εξαμήνου πρακτικής άσκησης.

Επίσης, όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον σαράντα (40) ημερομίσθια στην ειδικότητα τους, αυτά προσμετρούνται στον χρόνο πρακτικής άσκησης, εφόσον το επιθυμούν.

 

Παραθέτουμε παρακάτω την αίτηση-δήλωση του καταρτιζομένου και την βεβαίωση του εργοδότη τα οποία θα προσκομίσετε υπογεγραμμένα και σφραγισμένα στην Γραμματεία του Ι.Ε.Κ. δύο (2) ημέρες τουλάχιστον πριν την έναρξη της Πρακτικής Άσκησης.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Ι.Ε.Κ. στο τηλ. 23840 28241 & 23840 24928.

ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *