ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Την Ελλάδα εκπροσώπησε κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων το ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας φέτος 20-102023.

Το θέμα φέτος ήταν «Μεγαλώνοντας Σπουδαίους Chefs- Υγιεινή Διατροφή  Ένα ισορροπημένο πιάτο»

Είναι η τρίτη φορά που η Αριδαία  σε συνεργασία με σχολεία της Πρωτοβάθμιας  και το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ εκπροσωπεί τη χώρα στην γιορτή της «Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων»WolldChefs.

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, οι σπουδαστές Chefs του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, οι εκπαιδευτές και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος , κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρος και κ. Λαζαρίδης Ευστάθιος ενώ το ΔΙΕΚ Αριδαίας εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή κ. Γιόρτσο Γεώργιο .Την εκδήλωση πλαισίωσε επιστημονικά η Κλινική Διαιτολόγος κ. Λαγούδη Μαρία.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας για την υποστήριξη τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Λιούγκα Γεώργιο αλλά και την Οικοτεχνία Σούδης Γεώργιος για την ευγενική χορηγία πρώτων υλών και φυσικά τους Εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού  που συνέδραμαν στην ομαλή διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Τα παιδιά μας, έμαθαν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, την ανάγκη για  διατροφή μέσα από ένα Ισορροπημένο πιάτο ενώ βιωματικά συμμετείχαν στη δράση της σποράς επιλεγμένων φρούτων και λαχανικών, την επιλογή  των συστατικών ενός ισορροπημένου πιάτου και φυσικά παρασκεύασαν με την καθοδήγηση των Chefs μικρογεύματα που βασίζονται στις αρχές της υγιεινής-ισορροπημένης διατροφής

Εικόνα που περιέχει κείμενο, σύμβολο, λογότυπο, έμβλημα

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματαΕυχόμαστε τέτοιες δράσεις να βρίσκουν πάντα ανταπόκριση όπως ακριβώςτα τελευταία χρόνια συμβαίνει στην περιοχή μας, και να καθιερώνουν  κουλτούρα  θετικών μηνυμάτων όπως η Υγιεινή Διατροφή.

Με εκτίμηση
Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *