Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3589 τ.Β‘ (30-5-2023) η απόφαση σχετικά με τις «Ειδικότητες παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.

Ο επιτυχημένος θεσμός του Παράλληλου Μηχανογραφικού συνεχίζει και οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα έχουν και πάλι την δυνατότητα να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ.

Μάλιστα φέτος το ΔΙΕΚ Αριδαίας ενισχύεται ακόμη περισσότερο και συμμετέχει στο παράλληλο μηχανογραφικό με 10 νέες ειδικότητες οι οποίες θα αντλήσουν υποψήφιους σπουδαστές από όλη την Ελλάδα σε Τμήματα πολλά εκ των οποίων  ΔΕΝ έχουν λειτουργήσει ξανά στην περιοχή μας.

Το στοίχημα λοιπόν για τα παιδιά της περιοχής μας δεν είναι μόνο να γνωρίζουν  αλλά και να διαθέτουν έναν ανταγωνιστικό Βαθμό Απολυτηρίου που θα τους εξασφαλίσει μια θέση σπουδών στις Νέες ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!

ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (Β.Βρεφονηπιοκόμοι)
-ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (Β.Νοσηλευτές)
-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Τεχνολόγοι Τροφίμων)
-ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ
-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (Security)
-ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ -ΓΡΑΦΕΙΟΥ
-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)

τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι τελειόφοιτοι Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, από όλη την Ελλάδα!

Η υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει κατά την ίδια ακριβώς περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης).

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο μηχανογραφικά. Το κριτήριο εισαγωγής στα ΙΕΚ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου.

Δικαίωμα συμπλήρωσης του παράλληλου μηχανογραφικού έχουν :

  • οι τελειόφοιτοι του σχολικού έτους 2022-2023 είτε συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του οικείου σχολικού έτους είτε όχι και
  • οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ίδιου σχολικού έτους, τελειόφοιτοι και μη. Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα με αυτά των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η εγγραφή των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία των εγγραφών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Για την επόμενη χρονιά κατάρτισης (2023-2024) οι 10 Ειδικότητες του Παράλληλου Μηχανογραφικού θα πλαισιωθούν από υποψηφίους της παραδοσιακής διαδικασίας εισαγωγής στα ΙΕΚ τον Σεπτέμβριου. Συνδιαμόρφωσε το εκπαιδευτικό σου αύριο και κέρδισε την δυνατότητας άμεσης ενημέρωσης από τα στελέχη μας, όταν ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφών, συμπληρώνοντας το ακόλουθο ερωτηματολόγιο:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *